Prekių katalogas

Vandens Cheminės Sudėties Svarba Aludarystėje

  • Aludarystėje cheminė vandens sudėtis yra labai svarbi. Ypatingai šie mineralai: Kalcis, Magnis, Sulfatas, Chloridas, Natris. Taip pat šarmingumas išreikštas kalcio karbonatais (CaCo3) arba bikarbonatais (HCo3). Taip pat cheminė vandens sudėtis įtakoja salinimo mentalo PH.

    Palyginimui du garsūs pasaulio miestai: Pilzenas (Čekija) ir Dublinas( Airija). Abu miestai garsėja savo alumi. Tačiau šie alūs - labai skirtingi. Vienas jų - tai lengvutis, delikatus "Pilsner" ir kitas - pilnas deginto salyklo "Stout". Pilzeno miesto cheminis vandens profilis garsėja minkštu, lengvučiu vandeniu, o Dublino - kietu, su dideliu mineralų kiekiu. Išvada: su nereguliuotu Dublino vandeniu - neišvirsite gero "Pilsner" ir atvirkščiai, su Pilzeno vandeniu gero – "Stout".

    Pilzeno ir Dublino mineraliniai vandens profiliai:

     

     

     

     

     

     

     

     

    Lengviausias būdas žinoti apytikrį, mineralų kiekį - įsigyti Atvirkštinio Osmoso sistemą ir sukurti reikiamą vandens profilį, pagal atitinkamą alaus stilių, naudojantis vandens cheminio profilio skaičiuotuvais, tokiu kaip "Brewers Friend Water Chemistry Calculator"  arba kitais, pridedant atitinkamą mineralų kiekį.  Taip pat galima naudoti maistinę rūgštį , norint mentalo PH (5.2-5.6).Yra ir kitas, tačiau, mano manymu nepatikimas būdas: parsisiųsti iš savo vandens tiekėjo cheminę vandens analizę(iš patirties galiu teigti, tai nėra patikima, taip pat sezoniniai pasikeitimai irgi įtakoja pasikeitimus). Trečias būdas - nusiųsti savo vandens bandinuką į atitinkamą laboratoriją analizei, tačiau, tai yra brangu ir santykinai nepatikima, dėl sezoninių vandens mineralų pokyčių.

    Rekomenduojamus mineralų kiekius, atitinkamiems alaus stiliams, galima lengvai rasti interneto platybėse.

  • Prenumeruok

    Informacija